menu

La peça guanyadora dels Premis Enjoia't passa a formar part de la col·lecció del Museu del Disseny de Barcelona




El passat dimarts 9 de gener es va fer efectiva la incorporació de la peça d'Agustina Ros, guanyadora dels Premis Enjoia't en categoria Professional, a la col·lecció de joieria del Museu del Disseny de Barcelona. A l'acte hi van ser presents Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny, i Victòria Rabal, Presidenta de l'A-FAD.


La peça guanyadora es titula "Reflections" i està feta amb vidre borosil·licat i plata a través de les tècniques flameworking i l'emmirallat. Tant a nivell tècnic com a nivell conceptual aquesta peça busca la convivència de contrastos, unint allò antic amb allò modern. És per això que forma una projecció de les reflexions efímeres en un context de novetat insaciable.

Agustina Ros, com a guanyadora en categoria Professional dels Premis Enjoia't, ha tingut l'oportunitat d'incorporar la seva peça a la col·lecció del Museu del Disseny, a més de tenir un estand a la Fira Joya, Saló de la Joieria Contemporània de Barcelona, en la seva edició del 2018 sense cap cost. Aquesta distinció li atorga també la responsabilitat de dissenyar una corona per coronar el joier o joiera guanydor de la propera edició dels Premis Enjoia't.

Els Premis de Joieria Contemporània Enjoia't són una convocatòria anual que des de fa 23 anys premien les creacions contemporànies més destacades del sector de la joieria. Es guardonen les propostes que qüestionen i transgredeixen els límits de la mateixa creació joiera contemporània a través de l'originalitat, la qualitat tècnica i la riquesa conceptual. Amb la participació de joiers en l'àmbit internacional, l'Enjoia't ha esdevingut al llarg dels anys un aparador de les tendències més punteres del sector des de diferents mirades culturals.